Laadpaal kopen voor thuis

Paul Dirksen
5 min lezen
July 23, 2024

Denk jij erover om een laadpaal te kopen voor thuis? Met onze hoogwaardige laadpalen van Alphen en Zaptec kun je gemakkelijk en veilig je elektrische auto thuis opladen. Ontdek hoe een laadpaal aan huis jouw leven makkelijker kan maken en waarom het een slimme investering is.

Voordelen van een laadpaal aan huis

Het hebben van een laadpaal thuis biedt tal van voordelen. Niet alleen geniet je van het gemak van altijd direct kunnen laden, maar je bespaart ook tijd doordat je niet meer hoeft te zoeken naar openbare laadstations. Plus niet staat te wachten tot de laadpaal beschikbaar is. 

Daarnaast bespaar je ook geld, omdat een laadpaal thuis vrijwel altijd goedkoper is dan een openbare laadstation. Een laadpaal kopen is een slimme investering voor nu en in de toekomst. 

Jouw voordelen zijn:

  • Altijd direct kunnen laden
  • Verzekerd van de laagste laadtarieven
  • Continu voldoende capaciteit
  • Groene stroom
  • Onafhankelijk

Laadpaal kopen: hoe kies je de juiste laadpaal?

Bij het kiezen van de juiste laadpaal voor thuis zijn er enkele factoren waar je rekening mee dient te houden. Het laadvermogen, dynamic load balancing, je huidige energiecontract en vakkundige installateur.

Laadvermogen

Hoe snel de accu van een elektrische auto is volgeladen, wordt bepaald door zowel het laadvermogen van de auto als de laadpaal. Hierbij is het belangrijk om dit goed op elkaar af te stemmen, want hetgeen met het laagste laadvermogen is leidend. 

Het laadvermogen is hiermee een cruciale factor om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste laadpaal. Voor huishoudens met meerdere elektrische voertuigen of voor mensen die regelmatig lange afstanden rijden, kan een laadpaal met een hoog laadvermogen het verschil maken tussen snel en efficiënt laden of lange wachttijden. Het is belangrijk om een laadpaal te kiezen met een laadvermogen dat past bij jouw specifieke behoeften en gebruikspatronen, zodat je altijd optimaal profiteert van een laadpaal thuis.

Dynamic Load Balancing

Dynamic Load Balancing is een essentiële functie die van groot belang is voor de  veiligheid. Deze technologie zorgt ervoor dat de belasting en het gebruik van elektriciteit optimaal wordt verdeeld, waardoor overbelasting wordt voorkomen en de elektriciteitsvoorziening stabiel blijft. Vooral in huizen waar meerdere elektrische apparaten tegelijkertijd worden gebruikt, helpt Dynamic Load Balancing om piekbelastingen veilig te managen en ervoor te zorgen dat alle apparaten soepel blijven functioneren. 

 

Voorbeeld:

Wil je de auto opladen, maar ondertussen ook allerlei andere apparaten gebruiken die veel stroom nodig hebben? Normaliter kan dan je hoofdaansluiting overbelast raken, maar Dynamic Load Balancing zorgt ervoor dat je auto langzamer gaat laden en er geen overbelasting ontstaat. Op deze manier ben je gegarandeerd van een veilige elektriciteitsaansluiting.

Vakkundige installateurs

De installatie van een laadpaal moet secuur worden gedaan. Als een installatie niet correct is uitgevoerd, kan dat gevolgen hebben voor de functionaliteit van de laadpaal en de veiligheid. Kies om die reden altijd voor een vakkundige partij met gecertificeerde installateurs. 

Dynamisch energiecontract

Combineer een laadpaal met een dynamisch energiecontract voor maximale besparing. Met een dynamisch energiecontract heb jij namelijk inzicht in de energieprijzen, waardoor jij precies kan zien wanneer de prijzen het laagst zijn. Ga je op die momenten de auto opladen? Dan profiteer je optimaal van de laagste energieprijzen en heb je een hoger rendement. 

Wist je dat als jij een 3-fase aansluiting hebt in je meterkast, je je elektrische auto 3x zo snel kan opladen? 

Interesse in een adviesgesprek?

Wil jij profiteren van een laadpaal thuis? Vraag dan vrijblijvend een adviesgesprek.

Paul Dirksen
Solar Evolution

We stellen je voor aan Paul Dirksen, mede-oprichter van Solar Evolution en een erkende pionier in het veld van hernieuwbare energietechnologieën. Met ruim 5 jaar ervaring in de solar-industrie, combineert Paul een rijke expertise met een passie voor innovatie en duurzame ontwikkeling.

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Zonnepanelen
Blog

Optimisme in Zonne-Energie: Een zonnige toekomst ondanks onzekere tijden

Er is alle reden tot optimisme over de toekomst van zonne-energie.

Zonnepanelen
Blog

Verhoog je woonwaardering met zonnepanelen

Door hogere scores op het energielabel kunnen verhuurders hun woonwaardering verhogen.

Zonnepanelen
Blog

Waarom Zonnepanelen nog steeds een slimme investering zijn in 2024

Hoewel de terugverdientijd mogelijk iets langer wordt, blijven zonnepanelen rendabel