Verhoog je woonwaardering met zonnepanelen

Paul Dirksen
5 min lezen
August 1, 2024

Op 1 juli is de Wet betaalbare huur ingegaan. Daarmee gelden er nieuwe rechten en plichten, vooral als het gaat om het verhuren van jouw eigendom. De recente veranderingen in het Woningwaarderingsstelsel (WWS) geïntroduceerd door minister H. de Jonge, bieden niet alleen uitdagingen, maar vooral kansen. Een van de meest opvallende kansen is de stimulering van duurzaam wonen door het aanmoedigen van energiebesparende maatregelen zoals de installatie van zonnepanelen.

De Introductie van de Middensector

De invoering van de Wet betaalbare huur heeft geleid tot de creatie van een nieuw woningsegment: de middensector. Vanaf 1 juli 2024 hebben huurders en verhuurders binnen dit segment de mogelijkheid om zich tot de Huurcommissie te wenden. Woningen die in dit segment vallen, dienen volgens het woningwaarderingsstelsel (WWS) tussen de 144 en 186 punten te scoren en de huurprijs mag niet meer dan €1.157,95 bedragen.

Deze ontwikkeling is vooral relevant binnen de context van duurzame verhuur en het stimuleren van groene energie. Het biedt een unieke kans voor verhuurders in de middensector om te investeren in duurzaamheidsmaatregelen zoals zonnepanelen. Dit draagt niet alleen bij aan de verhoging van de waarderingsscore, maar onderstreept ook de bijdrage aan een milieuvriendelijkere toekomst.

Zonnepanelen dragen bij aan de waardering van je huis

Om verduurzaming te stimuleren wil minister H. de Jonge energielabels sterker gaan waarderen en afwaarderen. Goede labels krijgen meer punten dan voorheen, terwijl slechte labels juist een puntenaftrek zullen krijgen. Deze maatregel heeft directe invloed op de waarde van vastgoed in het woningwaarderingsstelsel. Door hogere scores op het energielabel kunnen huiseigenaren niet alleen besparen op energiekosten, maar ook de woonwaardering vergroten.

Het verbeteren van het energielabel met zonnepanelen

De installatie van zonnepanelen kan het energielabel van je huis verbeteren, potentieel zelfs met meerdere klassen. De precieze verbetering hangt echter af van diverse elementen zoals het huidige energielabel, de grootte van het zonnepaneelsysteem en de woning zelf. Bijvoorbeeld, 10 panelen kunnen een groter effect hebben op een rijtjeshuis dan op een vrijstaande woning. Een hoog energielabel is niet alleen afhankelijk van zonnepanelen; isolatie en hoogwaardig glas zijn uiteraard ook cruciaal. Zonnepanelen kunnen helpen het label van B of C te verhogen naar A.

Ben je klaar om de waarde van jouw huurhuis te verhogen?

Neem dan de stap en informeer naar de mogelijkheden voor de installatie van zonnepanelen op jouw huurhuis. Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek en zet de eerste stap naar een energiezuinige toekomst.

Paul Dirksen
Solar Evolution

We stellen je voor aan Paul Dirksen, mede-oprichter van Solar Evolution en een erkende pionier in het veld van hernieuwbare energietechnologieën. Met ruim 5 jaar ervaring in de solar-industrie, combineert Paul een rijke expertise met een passie voor innovatie en duurzame ontwikkeling.

Meer nieuws

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Zonnepanelen
Blog

Optimisme in Zonne-Energie: Een zonnige toekomst ondanks onzekere tijden

Er is alle reden tot optimisme over de toekomst van zonne-energie.

Zonnepanelen
Blog

Verhoog je woonwaardering met zonnepanelen

Door hogere scores op het energielabel kunnen verhuurders hun woonwaardering verhogen.

Zonnepanelen
Blog

Waarom Zonnepanelen nog steeds een slimme investering zijn in 2024

Hoewel de terugverdientijd mogelijk iets langer wordt, blijven zonnepanelen rendabel