Meterkast aanpassen.
 
 

Wanneer laat je een meterkast aanpassen?

Een meterkast aanpassen gebeurt om heel veel verschillende redenen. Oude huizen hebben vaak nog een oude meterkast. Zo’n ouderwetse met stoppen die kapot kunnen gaan. Een oude meterkast is niet per sé onveilig, maar vaak wel minder prettig in omgang. Wanneer er een stop uitslaat in een moderne meterkast schakel je, na het vinden van de oorzaak, simpelweg de uitgeslagen stop weer in. Gewoon door de schakelaar weer naar boven te duwen.

Een nieuwe keuken kan ook vragen om een aanpassing van de meterkast. Zeker wanneer je een gasfornuis vervangt voor een inductieplaat en je graag meerdere apparatuur tegelijk aan wilt zetten. Om problemen te voorkomen, is het dan prettig wanneer de keuken op meerdere groepen aangesloten is. Zo kun je met een gerust hart de vaatwasser en oven tegelijk aanzetten. Wat wij ook vaak als reden zien van het aanpassen van de meterkast, is de aansluiting van een laadpaal aan huis. Wanneer de energie niet direct van de zonnepanelen of opslag komt, is het verstandig om de meterkast en laadpaal op elkaar af te stemmen. Kortom er zijn genoeg voorbeelden, waarom je een meterkast aanpassen wilt.

Meterkast aanpassen naar een 3 fase

Een woning wordt door een netbeheerder op het stroomnet aangesloten. De energieleverancier zorgt dat de woning met de kabels van de straat voorzien is van elektriciteit. Een moderne woning is tegenwoordig vaak al aangesloten op een 3 fasen aansluiting. De oudere woningen kunnen nog aangesloten zijn op een 1 fase aansluiting. Voor mensen met een elektrische auto kan het interessant zijn de meterkast aan te passen naar een 3 fasen aansluiting.

Een elektrische auto kan aangesloten worden op een 1 fase aansluiting, dit betekend alleen wel dat het langer duurt voordat de accu volledig opgeladen is. Dit hoeft geen probleem te zijn natuurlijk, zeker wanneer je in de middag thuiskomt en pas de volgende ochtend weer wilt vertrekken. Maak je meer gebruik van je auto, dan op vaste tijden naar bijvoorbeeld een kantoor te rijden? Dan kan het zeker interessant zijn de meterkast om te laten zetten naar een 3 fasen aansluiting. Zo is jouw auto sneller klaar voor de volgende rit, en hoef jij nooit te wachten op het laden van de accu.

Veiligheid staat voorop

In Nederland mag niet zomaar iedereen aan de meterkast knutselen. Wanneer je dit wel zelf doet, kan dat problemen opleveren. Ten eerste met de verzekering, stel er gebeurt iets en de elektra krijgt hier de schuld van? Dan houdt de verzekering jouw persoonlijk verantwoordelijk en kan het zomaar zijn dat er geen of volledige schade-uitkering volgt. Daarnaast kan het ook zijn dat je in een lastig pakket komt, wanneer je jouw huis wilt verkopen. Een aanpassing in een meterkast door iemand, zonder de juiste opleiding en papieren moet gemeld worden bij de koper. Dit kan tot gevolg hebben dat de koper eist dat je dit alsnog door een professional laat doen.

Of je kiest ervoor om niks te melden. Dit is af te raden, aangezien je een mededelingsplicht hebt. Dat houdt in dat wanneer je kennis hebt van een gebrek in het huis, je verplicht bent dit de koper te melden. Doe je dit niet kan je alsnog moeten opdraaien voor alle kosten ná een verkoop. In Nederland staat de koper nu eenmaal sterker dan de verkoper. Laat daarom de meterkast klus altijd over aan een professional. Wel zo veilig en op het lange termijn voordeliger.

Een meterkast aan laten passen door Solar Evolution

Wat de reden van aanpassing ook is, Solar Evolution is jouw betrouwbare partner voor elke klus in de meterkast. Of het nu gaat om groepen toevoegen of het vervangen van een verouderd systeem, wij helpen je graag. Onze vakkundig en vooral goed opgeleide professionals weten precies wat er nodig is om jouw huis te voorzien van de juiste bedrading, groepen en complete kasten. Vraag vandaag nog een offerte aan en laat je door onze vakmensen inlichten.

 

Get in touch

De veiligste groene investering met het hoogste rendement
Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!