Subsidie zonnepanelen.


 

Subsidie zonnepanelen aanvragen

Er is al tijden geen landelijke subsidie meer voor het aanschaffen van zonnepanelen. De regering moedigt de burger aan om de stap naar schone energie te zetten, maar heeft geen budget voor een nieuwe subsidieregeling. Betekent dit dan dat er helemaal geen extra’s meer zijn voor mensen met zonnepanelen? Zeker niet! Er bestaan nog steeds regelingen die ervoor zorgen dat het aansluiten van zonnepanelen nog steeds een voordelige optie is. Naast natuurlijk het positieve verhaal van de groene energie, vermindering van de CO2 afdruk en je steentje bijdragen aan de heling van de aarde. Alle beetjes helpen, zelfs als er geen subsidie voor zonnepanelen meer is.

Btw terugvragen

Lang leve de belasting, wordt niet vaak gezegd. In het geval van de zonnepanelen zeggen we dit toch graag. Je kunt namelijk de btw terugvragen over de aankoopprijs en installatie bij de belastingdienst. Dit geldt voor de eerste aankoop van zonnepanelen voor een woonhuis. Wees gewaarschuwd, je moet hier wel een melding van maken binnen 6 maanden na installatie. Ook is het belangrijk dat de factuur op jouw naam staat, iets wat wij natuurlijk direct voor je regelen. Ook al was het zonnepanelen subsidiepot leeg van de overheid, via deze regeling komt de regering je toch nog tegemoet.

Saldering

Saldering is geen zonnepanelen subsidie, maar is een regeling tussen jou en je energiemaatschappij. Helaas is het wel een regeling die langzaam zal verdwijnen. Voor iedereen die twijfelt over de aanschaf van zonnepanelen, is het zeker aan te raden om nu toch nog de knoop door te hakken. Saldering is namelijk een regeling met je energiebedrijf. Het gaat om de energie die je niet gebruikt. Deze wordt automatisch teruggevoerd naar jouw energieleverancier. Tot en met 2023 moet jouw energieleverancier jou evenveel betalen voor de geleverde stroom, als dat jij betaalt voor de gebruikte stroom. Vanaf 2023 zal het bedrag dat je ontvangt voor de geleverde stroom steeds minder worden. Vanaf 2031 is de saldering 0% en ontvangt jouw energiebedrijf dus jouw zonne-energie voor niets. De afbouw gaat per jaar met elke keer 9%. Het loont dus zeker om hier de komende jaren nog gebruik van te kunnen maken. Het is dan wel geen subsidie voor zonnepanelen, maar zeker de komende 10 jaar wel heel interessant. Daarna zijn er handige foefjes om alle opgewekte energie gewoon zelf te gebruiken. Het installeren van een capabele opslag is hier een van.

Wat kan de gemeente voor je betekenen

Niet alle gemeenten werken hieraan mee, maar er zijn een aantal gemeenten in Nederland die het belangrijk vinden om hun bewoners aan te moedigen op het zonne-energie vlak. De subsidie op zonnepanelen varieert dan ook en is afhankelijk van de lokale regelingen. Zo zijn er bijvoorbeeld subsidies op de overtuigingskosten om een straat geheel op zonnepanelen aan te sluiten. De gemeente komt dan de kosten van het overtuigen van de buren tegemoet. Denk aan flyers, buurtbijeenkomsten etc.. Het is daarom altijd verstandig bij jouw gemeentehuis de lokale regels op te vragen.

Geen subsidie wel rente!

Wanneer je in 2021 zonnepanelen laat installeren, kunnen jouw zonnepanelen net zoveel opleveren als de rente van jouw spaargeld op een spaarrekening. Het loont daarom zeker om eens goed te kijken naar de voordelen van een spaarrekening en de voordelen van het zelf opwekken van energie. Het is dan wel geen subsidie voor zonnepanelen, maar wellicht een betere manier van investeren in je woning, gezin en de toekomst van de aarde.

Wat kan Solar Evolution voor jouw betekenen?

Naast het installeren van zonnepanelen, opslag en de aanpassing van jouw meterkast, kunnen we je ook voorzien van alle informatie op jouw persoonlijke situatie. Hoeveel leveren de zonnepanelen op? Wat is de beste zijde van het dak, voor het plaatsen van de panelen? Heeft een opslag nut en is mijn meterkast al klaar voor het privé opwekken van energie? Onze vakmensen staan je graag te woord met alle nodige en bruikbare advies. Vraag vrijblijvend een offerte aan en we helpen je graag verder.

 

Get in touch

De veiligste groene investering met het hoogste rendement
Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!