Zonnepanelen aansluiten.
 
 

Zonnepanelen laten aansluiten

Voordat de zonnepanelen aangesloten kunnen worden, moeten ze eerst geïnstalleerd worden. Wanneer je door ons zonnepanelen laat installeren, ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit. De beste kwaliteit zonnepanelen, de beste installatie en natuurlijke de beste aansluiting. Om aan deze belofte van kwaliteit te kunnen voldoen, plannen wij altijd twee collega’s op een installatie. Een monteur om de zonnepanelen op het dak te installeren en een zonnestroom elektromonteur, die ervoor zorgt dat de geïnstalleerde zonnepanelen aangesloten worden op het netwerk via de meterkast. Indien nodig zorgt de zonnestroom elektromonteur er ook voor dat de ongebruikte zonne-energie opgeslagen kan worden in de daarvoor bestemde opslag.

Waarom moeten de zonnepanelen aangesloten worden?

Wanneer de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, zal een deel van de opgewekte energie direct gebruikt worden. Je bent bijvoorbeeld thuis en hebt de lampen en tv aanstaan, of de wasmachine draait. Alle energie die je niet gebruikt hebt op dat moment heeft geen bestemming. Om optimaal gebruik te maken van deze energie, stroomt de ongebruikte energie terug het netwerk op. Jouw energieleverancier biedt deze stroom weer aan andere afnemers aan. Tot en met 2030 betaald jouw energieleverancier voor jouw geleverde energie een bedrag. Dit heet de salderingsregeling. Zonder de aansluiting van de panelen kun je geen gebruik maken van de energie. Daarnaast zou het zonde zijn als de aansluiting niet goed gaat en er een deel van de energie halverwege verdwijnt. Een vakkundige zonnestroom elektromonteur weet precies wat er met de bekabeling moet gebeuren, en sluit jouw panelen zonder problemen aan.

Zonnepanelen en de omvormer

Voordat de opgewekte energie gebruikt kan worden, om bijvoorbeeld de radio aan te zetten, moet de energie in de juiste vorm gegoten worden. Dit doet de omvormer, dit apparaat zorgt ervoor dat gelijkstroom vervormd wordt tot een wisselstroom. Deze omvormer wordt tegelijkertijd met de zonnepanelen geïnstalleerd en bevindt zich ergens in je huis tussen de zonnepanelen en de meterkast. Vaak in een loze ruimte van bijvoorbeeld de zolder of je garage.

De kabel van de omvormer leidt dus naar de meterkast, waar hij zijn eigen groep krijgt met een aardlekautomaat. De kabel krijgt een direct verbinding zonder aansluiting van andere apparaten, zodat er geen risico is op overbelasting met brand tot gevolg. Onze zonnestroom elektromonteur verzekert je daarom van een veilige aansluiting.

Zonnepanelen aansluiten in de meterkast

Er komt meer kijken bij het zonnepanelen aansluiten, dan simpelweg een kabeltje trekken. De zonnestroom elektromonteur moet ervoor zorgen dat de aansluiting veilig en werkend gebeurt. In sommige gevallen kan dit beteken, dat er een aanpassing in de meterkast nodig is. Dit kan zijn omdat er in de meterkast geen vrije groep ter beschikking is, of omdat de meterkast verouderd is. In het geval van een verouderde meterkast kan er een advies tot aanpassing komen. Een fase 1 aansluiting kan namelijk een kleinere stroomcapaciteit hebben, dan de hoeveelheid zonnepanelen die je van plan bent aan te sluiten. Gelukkig komen dit soort zaken al ter sprake voordat je een offerte goedkeurt. Daarom zijn onze installateurs ook onze adviseurs.

Solar Evolution kwaliteit

Wanneer je bij ons een offerte aanvraagt, krijg je niet zomaar antwoord. Wij vinden het belangrijk dat een situatie volledig en nauwkeurig ingeschat wordt, voordat er een offerte opgesteld wordt. Daarnaast vinden wij het ook belangrijk, dat je direct een volledig antwoord op een vraag kunt krijgen. Daarom beantwoorden bij ons alleen maar vakkundige installateurs en monteurs de offerte aanvragen en alle vragen omtrent zonnepanelen en de installaties. Wij van Solar Evolution vinden kwaliteit heel belangrijk. Kwaliteit van levering en installatie, kwaliteit van advies en kwaliteit van de vergroening van onze wereld.

 

Get in touch

De veiligste groene investering met het hoogste rendement
Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!