Zonnepanelen kopen Almere.
 
 

Zonnepanelen kopen in Almere

De stap is eindelijk daar, jouw huis mag van een duurzame energiebron voorzien worden en jouw oog is gevallen op de zonnepanelen. Gefeliciteerd, dat is een verstandige, slimme en duurzame beslissing. Nu de kogel door de kerk is, komt er vast heel veel informatie op je af en heb je vast nog veel meer vragen. Om je te helpen hebben wij hieronder een aantal vaak gestelde vragen alvast beantwoord. Het antwoord op de vraag; “Waar je het beste naar toe kunt gaan voor het zonnepanelen kopen?”, is simpel. Het kopen van zonnepanelen in Almere doe je namelijk veilig en vertrouwd bij Solar Evolution. Wij geven je graag antwoord op al je vragen, advies op maat en een vrijblijvende offerte. Zo heb jij alle informatie om de juiste keuze te maken bij het zonnepanelen kopen.

Zonnepanelen, hoe onderhoud ik die?

Net als voor de meeste voorwerpen, is een regelmatig onderhoud aan je zonnepanelen een goed idee. Zonnepanelen vragen niet zoveel, en je kunt ervoor kiezen het niet te doen. Door een keer per jaar de zonnepanelen te wassen, verwijder je stof en vuil van de panelen. De regen spoelt het meeste weg, maar tegenwoordig hebben we aardig wat vuildeeltjes in de lucht hangen die zich kunnen bevestigen aan je panelen. Door een keer per jaar de panelen te wassen kan het rendement van de schoongemaakte zonnepanelen tot wel 15% hoger zijn. Dit ligt er natuurlijk wel aan waar je woont. Woon je in Drenthe of ga je zonnepanelen kopen voor Almere? Het verschil in uitstoot kan dan best groot zijn.

Hoeveel zonnepanelen zal ik kopen?

Wat wil je met de opgewekte zonne-energie gaan doen? Is het de bedoeling dat heel je huishouden draait op groene energie? Voor zo’n situatie heb je meer panelen nodig, dan wanneer je alleen de boiler wilt verwarmen. Als je voor het complete duurzame plaatje gaat, kun je naast het huishouden ook de elektrische auto voorzien van groene stroom. Kortom vraag jezelf wat wil ik, en hoeveel verbruik ik nu per maand? Wanneer je dit weet, kun je makkelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. Dan helpen onze installateurs je verder met het vinden van de juiste samenstelling voor jouw energie oplossingen.

Maakt de kleur uit van een zonnepaneel?

Tegenwoordig heb je twee kleuren om uit te kiezen, wanneer je zonnepanelen gaat kopen. Je hebt de helder blauwe variant en de zwarte variant. Behalve het esthetische van de keuze, is er inderdaad verschil tussen de twee opties. Over het algemeen zijn de blauwe panelen gemaakt van polykristallijn en de zwarte panelen uit monokristallijn. Dit is niet altijd zo, maar voor de meeste gevallen geldt dit wel. Beide kristallijn varianten bestaan uit siliciumkristallen, die vormen samen het vlak waar de energie mee opgewekt kan worden. Voor de polykristallijne zonnepanelen zijn de siliciumkristallen gestapeld tot een cel.

Waar bij de monokristallijne zonnepanelen juist één siliciumkristal gebruikt is. Het verschil tussen de zonnepanelen zit hem voor een deel in het vermogen tot het opwekken van energie, maar is vooral esthetisch. Monokristallijne zonnepanelen zijn bijvoorbeeld iets efficiënter in opbrengst dan de polykristallijne en werken daarnaast beter bij bewolkt weer. Wat weer handig kan zijn bij het kopen van zonnepanelen voor Almere. Uiteindelijk gaat het toch om de vraag: Wat vind je mooier staan op het dak, zwart of blauw? Naast de zwarte monokristallijne panelen met een aluminium frame, heb je ook de zonnepanelen die in zijn geheel zwart zijn. Dit ontwerp is vooral voor het uiterlijk, ze wekken niet per se meer energie op. Sterker nog, doordat ze geheel zwart zijn worden ze sneller warmer, dan de andere twee varianten. Op de warme zomerdagen kan dit beteken dat de blauwe of zwarte met aluminium zonnepanelen meer opbrengen.

Zonnepanelen kopen, wat is de eerste stap?

De eerste stap is uitzoeken wat jij wilt voor jouw huishouden. Daarna is het verstandig om advies te vragen van onze installateurs en een offerte te laten maken. We helpen je graag!

 

Get in touch

De veiligste groene investering met het hoogste rendement
Laat je gegevens achter en wij nemen binnen 24 uur contact met je op!